Vi er en miljøpositiv bedrift

Relekta ble etablert i 1977 og helt fra start av har vi hatt fokus på miljøvennlige produkter. Vi har flere sertifiseringer innen kvalitet og miljø og har for eksempel sertifiseringer som ISO 45001 – Helse og sikkerhet, Miljøfyrtårn og ISO 14001 – Miljø. Som ISO 14001 sertifisert bedrift har vi et miljøstyringssystem som er i samsvar med den mest anerkjente standarden for miljøledelse.

Vi ønsker å bidra med ekstra tiltak utover det som i dag forventes av en miljønøytral bedrift.

Relekta betaler frivillig avgift for å finansiere returordninger for emballasje gjennom medlemskap i Grønt Punkt. Vi er medlem av RENAS som administrerer en landsdekkende innsamlings- og behandlingsordning for elektrisk og elektronisk avfall. Vi arbeider aktivt for, og oppfordrer til, reparasjoner framfor å kjøpe nytt. Effektive reparasjoner og kontinuerlig vedlikehold bidrar til mindre utskiftning av maskiner, materiell og utstyr, noe som i seg selv er miljøvennlig. Vi har gjort det enklere for kundene våre ved å ha en egen logo "miljøforetrukket produkt" for å fremme bruk av miljøvennlige produkt.  Du kan finne en samlet oversikt over våre miljøvennlige produkter nedenfor og lese mer om miljøorganisasjoner vi samarbeider med på våre nettsider.


100 % miljøvennlige smøreoljer og korrosjonshindrende produkter 
For at et produkt skal tilfredsstille våre strenge miljøkrav, må et miljøtilpasset produkt ha et eller flere av følgende kriterier:
• Nedbrytbart i naturen
• Næringsmiddelgodkjent
• Løsemiddelfritt
• Laget av vannbaserte kjemikalier

Relekta markedsfører produktserien Lanopro som er grønne smøremidler og rust- og korrosjonsbeskyttende produkter for oljenæringen, fiskerinæringen og landbasert industri. Lanopro-produktene er de mest miljøvennlige, høyteknologiske smøremidler og korrosjonshindrende produkter i markedet. De skader ikke mennesker eller dyr og gir minimale økologiske fotspor, men har likevel mange av de samme fordelene som petrokjemisk-baserte løsninger. 


Breeam-NOR
Flere av produktene våre tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam-NOR som er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge. BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. Et eksempel på et produkt som tilfredsstiller Breeam-NOR emisjonskrav er Relekta Miljøfug.

^Til toppen

Bilde av Rust Remover

Rust Remover Varenr: N119029, N119030

Nøytral rustfjerner

  • Trygg i bruk på jern og stål
  • Fortynnes 1:10 med vann
  • Miljøvennlig

Rust Remover er en trygg og enkel måte å fjerne rust fra stål og (støpe)jern. Den er trygg i bruk og er samtidig miljøvennlig da den ikke inneholder syrer eller andre farlige kjemikalier. Økonomisk i bruk med 1:10 blandeforhold. Delene senkes helt ned i løsningen, som kan brukes flere ganger selv etter utblanding. Rust Remover penetrerer og kommer til på vanskelige steder takket være den høye inntrengningsevnen. Rust Remover skader ikke overflaten selv ved lang behandling, og gir ingen flekker. Hindrer rustdannelse og gjør at metallet kan stå ubeskyttet en periode etter behandling.

Bruksområder:
Utmerket til bil- og maskinrestaurering. Fjerning av rust fra kjetting, kjeder, gir og andre komplekse overflater. Før galvanisering, maling og lakkarbeid eller annen overflatebehandling. 

Rust Remover 1lRust remover 5l

Finnes i 1 liter flaske og 5 liter flaske. 

Tilbehør:
Novabucket

Bøtte med lokk for bruk sammen med Rust Remover. Bøtten rommer 20 liter og har nedsenkbar rist for 360 graders behandling.

(N119031 - Novabucket)

^Til toppen

Industri | Næringsmiddel godkjente produkter | Miljøtilpassede produkter |

Copyright 2022
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS