Vi er en miljøpositiv bedrift

Relekta ble etablert i 1977 og helt fra start av har vi hatt fokus på miljøvennlige produkter. Vi har flere sertifiseringer innen kvalitet og miljø og har for eksempel sertifiseringer som OHSAS 180001– Helse og sikkerhet, Miljøfyrtårn og ISO 14001 – Miljø. Som ISO 14001 sertifisert bedrift har vi et miljøstyringssystem som er i samsvar med den mest anerkjente standarden for miljøledelse.

Vi ønsker å bidra med ekstra tiltak utover det som i dag forventes av en miljønøytral bedrift.

Relekta betaler frivillig avgift for å finansiere returordninger for emballasje gjennom medlemskap i Grønt Punkt. Vi er medlem av RENAS som administrerer en landsdekkende innsamlings- og behandlingsordning for elektrisk og elektronisk avfall. Vi arbeider aktivt for, og oppfordrer til, reparasjoner framfor å kjøpe nytt. Effektive reparasjoner og kontinuerlig vedlikehold bidrar til mindre utskiftning av maskiner, materiell og utstyr, noe som i seg selv er miljøvennlig. Vi har gjort det enklere for kundene våre ved å ha en egen logo "miljøforetrukket produkt" for å fremme bruk av miljøvennlige produkt.  Du kan finne en samlet oversikt over våre miljøvennlige produkter nedenfor og lese mer om miljøorganisasjoner vi samarbeider med på våre nettsider.


100 % miljøvennlige smøreoljer og korrosjonshindrende produkter 
For at et produkt skal tilfredsstille våre strenge miljøkrav, må et miljøtilpasset produkt ha et eller flere av følgende kriterier:
• Nedbrytbart i naturen
• Næringsmiddelgodkjent
• Løsemiddelfritt
• Laget av vannbaserte kjemikalier

Relekta markedsfører produktserien Lanopro som er grønne smøremidler og rust- og korrosjonsbeskyttende produkter for oljenæringen, fiskerinæringen og landbasert industri. Lanopro-produktene er de mest miljøvennlige, høyteknologiske smøremidler og korrosjonshindrende produkter i markedet. De skader ikke mennesker eller dyr og gir minimale økologiske fotspor, men har likevel mange av de samme fordelene som petrokjemisk-baserte løsninger. 


Breeam-NOR
Flere av produktene våre tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam-NOR som er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge. BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. Et eksempel på et produkt som tilfredsstiller Breeam-NOR emisjonskrav er Relekta Miljøfug.

^Til toppen

Bilde av Orion 72

Orion 72 400 g 1 stk Varenr: BL072E

  • Høy grad av vannmotstand som gir stabil smøring over tid og en sterk smørefilm fordi fettet ikke løses opp under for eksempel vasking.
  • Utmerket korrosjonsbeskyttelse da fettet er klebrig og holder seg på plass
  • Gode antislitasjeegenskaper og tåler svært høyt trykk uten å endre konsistens og kunne bli presset ut
  • NSF-Næringsmiddelgodkjent

Orion 72 er et høykvalitets, vannbestandig smørefett til bruk i næringsmiddelindustrien. Orion 72 har god motstand mot de fleste syrer og vaske- og desinfeksjonsmidler som normalt benyttes i mat- og drikkeindustrien. Fettet er utviklet for bruk der man hyppig foretar rengjøring og er meget godt egnet for rulle- og glidelagre. Orion 72 kan benyttes i et meget bredt temperaturområde som spenner fra -20 °C til +130 °C.

^Til toppen

Industri | Næringsmiddel godkjente produkter | Miljøtilpassede produkter |

Copyright 2020
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS