Vi er en miljøpositiv bedrift

Relekta ble etablert i 1977 og helt fra start av har vi hatt fokus på miljøvennlige produkter. Vi har flere sertifiseringer innen kvalitet og miljø og har for eksempel sertifiseringer som ISO 45001 – Helse og sikkerhet, Miljøfyrtårn og ISO 14001 – Miljø. Som ISO 14001 sertifisert bedrift har vi et miljøstyringssystem som er i samsvar med den mest anerkjente standarden for miljøledelse.

Vi ønsker å bidra med ekstra tiltak utover det som i dag forventes av en miljønøytral bedrift.

Relekta betaler frivillig avgift for å finansiere returordninger for emballasje gjennom medlemskap i Grønt Punkt. Vi er medlem av RENAS som administrerer en landsdekkende innsamlings- og behandlingsordning for elektrisk og elektronisk avfall. Vi arbeider aktivt for, og oppfordrer til, reparasjoner framfor å kjøpe nytt. Effektive reparasjoner og kontinuerlig vedlikehold bidrar til mindre utskiftning av maskiner, materiell og utstyr, noe som i seg selv er miljøvennlig. Vi har gjort det enklere for kundene våre ved å ha en egen logo "miljøforetrukket produkt" for å fremme bruk av miljøvennlige produkt.  Du kan finne en samlet oversikt over våre miljøvennlige produkter nedenfor og lese mer om miljøorganisasjoner vi samarbeider med på våre nettsider.


100 % miljøvennlige smøreoljer og korrosjonshindrende produkter 
For at et produkt skal tilfredsstille våre strenge miljøkrav, må et miljøtilpasset produkt ha et eller flere av følgende kriterier:
• Nedbrytbart i naturen
• Næringsmiddelgodkjent
• Løsemiddelfritt
• Laget av vannbaserte kjemikalier

Relekta markedsfører produktserien Lanopro som er grønne smøremidler og rust- og korrosjonsbeskyttende produkter for oljenæringen, fiskerinæringen og landbasert industri. Lanopro-produktene er de mest miljøvennlige, høyteknologiske smøremidler og korrosjonshindrende produkter i markedet. De skader ikke mennesker eller dyr og gir minimale økologiske fotspor, men har likevel mange av de samme fordelene som petrokjemisk-baserte løsninger. 


Breeam-NOR
Flere av produktene våre tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam-NOR som er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge. BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. Et eksempel på et produkt som tilfredsstiller Breeam-NOR emisjonskrav er Relekta Miljøfug.

^Til toppen

Bilde av PRO MS 50+

PRO MS 50+ Varenr: 401066

  • Tilfredsstiller emisjonskravene til BREEAM NOR
  • Hefter også på våte overflater
  • UV-bestandig
  • Høy limstyrke
  • Luktfri
  • Overmalbar
  • Miljøvennlig
  • Finnes i hvit, lys grå,koksgrå og sort

Pro MS 50+ er moderne fugemasse basert på miljøvennlig MS-polymer. Den er luktfri og inneholder ikke skadelige løsemidler. PRO MS 50+ hefter til de aller fleste overflater som tre, tegl, betong, marmor, aluminium, zink, rustfritt stål, kork, glass, fliser, PVC, PU, mineralull, porselen, etc. (hefter ikke til Teflon®, silikon, polyetylen og PP polypropylen). Pro MS 50+ hefter også til våte overflater og kan t.o.m. lime under vann! Den trenger ikke primer og herder raskt. Pro MS 50+ forårsaker ikke skjolder på naturstein eller andre porøse materialer. Den forårsaker heller ikke korrosjon på metall og kan derfor brukes direkte på aluminium og stål. Pro MS 50+ kan overmales med de fleste typer maling og lakk. Vannbasert maling og lakk anbefales. Ved bruk av maling på alkydoljebase må det som regel påregnes lengre tørketid (test evt. først).

Bruksområder:
Pro MS 50+ er velegnet til bruk innen kjøkken, bad, dekorasjon, auto og industri. Hefter utmerket til fliser, mur, naturstein, tre, betong, glass, aluminium. (Hefter ikke til PP, PE, Teflon og Bitumen)

^Til toppen

Industri | Næringsmiddel godkjente produkter | Miljøtilpassede produkter |

Copyright 2021
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS