En anderledes måte å kveile tau og skjøteledninger på

Tradisjonelt sett så har selv de peneste kveiler med tau og ledninger en egen evne til å floke seg og bli til en gigantisk stor knute. Men løsningen er ganske enkel. Kveil på denne måte i stedet:

Ved å flette tauet eller skjøteledningen inn fra midten blir det aldri en floke. 

  1. finn midten av tauet eller ledningen
  2. følg illustrasjonene i det bildet som har fire små bilder i ett. Det kan kanskje se innviklet ut, men det er egentlig uhyre enkelt. Ihvertfall når en får teken.
  3. til slutt får et langt flettet tau, som er lett å henge opp. Det ser kanskje ikke like elegant ut som en ordinær kveil, men det geniale kommer til sist...
  4. flettene som er laget er nemlig veldig lett å trekke ut i én strimmel. Begynn bare å dra fra taustumpene, og flettene løser seg opp. Og tauet eller ledningene vil ikke ha en sjanse til å floke seg.

Ved å bruke denne teknikken på skøteledninger kan en også bare trekke ut så mye ledning som en trenger, og flette det inne igjen etter bruk. Da trengs ikke alt å kveiles etter kun noen meters bruk.
Det er ikke nødvendig å stramme flettene noe særlig, for jo løsere de er, jo mer ledning brukes og den totale fletten blir kortere.
Pass også på å ikke "knekke" skjøteledningene ved å stramme for hardt.

Tilbake
Copyright 2020
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS