Rengjør huset med matvarer

Det finnes mye hjelp i mat. Noen matvarer er gode å bruke også til rengjøring.

Sitron er en viktig ingrediens i mange rengjøringsmidler, men fungere også bra alene. Sitronjuice løser opp skitt og stygge merker på glassflater som vindu og speil. Press litt saft på en håndkle og gni flatene. Puss evt med avispapir etterpå. Sitronjuice kan også løse opp kalkbelegg i dusjen.

Eddik er kanskje enda bedre til kalkbelegg en sitron. Spray på toalettet, dusjen, eller badekaret og vask så av med en våt klut. Eddik kan også forhindre muggvekst på dusjforheng. Spray på en blanding av eddik og vann og la det være.

Bakepulver fungerer fint som skrubb. for eksempel på kaffekopper med fastgrodde merker etter kaffen. Bland med en dråpe vann og gni over flekkene. Fastbrente matrester fjernes ved å drysse over med bakepulver og hell over varmt vann. La det stå litt og vask så som normalt. Bakepulver kan også fjerne lukt hvis du blander det i vaskevannet når du vasker, f.eks. kjøleskapet.

Cola kan blant annet brukes til å fjerne irring på messing og fastbrent mat i kjeler. La colaen virke en stund før du vasker som normalt.

Det er mange matvarer som fungerer godt til rengjøring da de oftest inneholder naturlige mengder med syre eller base. Men for profesjonelt bruk og best resultat anbefaler vi Relekta sine rengjøringsmidler, og bruker mat til mat. :) 

Tilbake
Copyright 2020
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS